Kategorija: Porculan i murano

Porculan se pojavio u Kini prije oko 2.000 godina, te se zatim polako širio i drugim istočnoazijskim zemljama, te konačno stigao i u Europu. Europski naziv, porculan na engleskom, dolazi od stare talijanske riječi porcellana (cowrie shell) zbog svoje sličnosti s prozirnom površinom školjke.
Capodimonte porculan je porculan kojeg je stvorila tvornica porculana Capodimonte koja je osnovana 1743. u Napulju u Italiji. Capodimonte porculan izrađen je u izravnoj korelaciji s porculanom Meissen. Capodimonte brend je poznat po svojim raskošno oblikovanim primjercima.

Podrijetlo Murano stakla u Veneciji seže u vrijeme Rimskog carstva kada se staklo za kalupljenje koristilo za osvjetljenje u kupaonicama. Kombinirajući rimsko iskustvo s vještinama naučenim od bizantskog carstva, Venecija se već u 8. stoljeću predstavila kao istaknuti centar za proizvodnju stakla. Jedna od najstarijih peći za staklo na venecijanskom otoku, koja datira iz 8. stoljeća, arheolozi su otkrili 1960. godine.

Trenutno na ponudi više Capodimonte porculanskih vaza i lampi, te velika zbirka murano stakla i dekoracija.

Saznajte prvi!

Pretplatite se na naš newsletter i obavijestit ćemo vas o svim novostima i akcijama u našoj ponudi.

*Prihvaćam da mi Katema besplatno pošalje newsletter o novim proizvoda u asortimanu i vijestima, te obradi moje osobne podatke u skladu s politikom privatnosti (više o politici privatnosti pročitajte ovdje)