Putopisni memoari: Predivni Porto

Oduvijek smo htjeli posjetiti najstariju državu Europe. Zato smo ovaj puta otputovali u drugi po veličini grad u Portugalu, u predivni Porto!!

Portugalom dominiraju dva grada – Lisabon na jugu i Porto na sjeveru zemlje. I dok je raskošna prijestolnica dobro poznata turistima, Porto je u njegovoj sjeni često nezasluženo zapostavljen. (https://www.putovnica.net/odredista/portugal/porto)

Za čudo, naišli smo na (neočekivano) puno antikvarijata u gradu. Pogledajte samo sliku mape s Google-a.

Portugalci su očito jako skloni antikvitetima i starinama, jer tako velika ponuda može biti održiva jedino ako je i potražnja velika. Ne treba zanemariti da su kupci i mnogobrojni turisti koji pristižu u Porto tokom cijele godine.

Osim toga, dobili smo dojam kako Portugalci jako brinu o svojem zdravlju, jer sve staze oko obale su prepunjene ljudima koji đogiraju, voze bicikl i slično. Oni se itekako znaju opustiti. Kafići i restorani su full tokom cijeloga dana jer je coffee-break očito u Portu a big deal. 😉

Osim toga, Porto nudi i predivan flea-market (the Feira de Vandôma– Passeio das Fontaínhas), svaku subotu ujutro . Ovaj buvljak nalazi se odmah do katedrale, na samoj obali rijeke, a započeo je radom sasvim spontano dok su studenti iz Porta počeli prodavati svoje stvari kako bi lakše financirali studij.

Izvor: https://insideporto.com/wp-content/uploads/2015/04/InsidePorto_Feira-de-vandoma.jpg

Porto nas je zaista ostavio bez riječi. Ne samo svojom ljepotom i jednostavnošću nego i ponudom antikviteta i starina. Mogli bismo reći da je ovo Meka za fanove starina i antikviteta. No, dosta je pisanja, ostavimo vas da uživate u prizorima. Nadamo se da ćete uživati u njima!

Do sljedećeg posta,
Hvala što s nama dijelite ljubav prema antikvitetima!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn