Povijesni renesansni festival u Koprivnici

Ne, ovo nije još jedan promovirani tekst o Renesansnom festivalu u Koprivnici 😊

Ima ih i previše 

Ovo je naš osvrt na festival koji je jedini u ovom dijelu Hrvatske, a je poseban zbog toga što zaista autentično prikazuje život u prošlosti, t.j. u renesansoj Koprivnici.

IZVOR: https://vojnapovijest.vecernji.hr/vojna-povijest/renesansni-festival-koprivnica-28-31-kolovoza-2014-956236

IZVOR: https://vijesti.rtl.hr/promo/865341/koprivnica-vas-poziva-na-renesansni-festival-i-dane-piva/

Četverodnevna manifestacija rekonstruira razdoblje prije 656 godina kada je Koprivnica postala Slobodni kraljevski grad, a bavi se najviše razdobljem kraja 15.st. te 16.st. iz kojeg potječu ostaci renesansnih bedema na kojim se i odvija cjelokupni program. (više o programu i festivalu pročitajte na njihovoj službenoj stranici)

Dok ulazite između tih bedema, čeka vas pravo iznenađenje. Svi izgledaju kao da su izašli iz filma „Robin Hood“ sa Kevinom Costnerom:

IZVOR: https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/kevin-costner-went-looking-mushrooms-a-stuntman-filming-robin-hood-prince-thieves-961287

A tako se i ponašaju 😊. Sve je izrađeno od drveta, čak i dječje igračke, igrališta i cijeli „renesansni grad“ diše kao da si popio pilulu i vratio se u 15.st. Zaista impresivno. Čak su i viteške borbe, simulacija napada Turaka na grad i kojekakve borbe s konjima jako autentične.

IZVOR: https://www.hrt.hr/343932/price-iz-hrvatske/renesansni-festival-u-koprivnici-je-najbolja-ljetna-manifestacija

Kako sami organizatori pišu, renesansni festival nastavlja s trendom zabrane korištenja plastičnog pribora za jelo i piće kako bi srednjovjekovni život bio što autentičniji (što nas opet veseli, jer postajemo ekološki osviješteni grad i smanjivamo plastičnog otpada). Također su svi izlagači te izvođači obučeni u autentične kostime.

IZVOR: vecernji.hr

IZVOR: www.solinjani.org

IZVOR: http://www.poslovni.hr/hrvatska/renesansni-festival-301012

IZVOR: www.solinjani.org

IZVOR: www.solinjani.org

Možemo reći da su zaista uspjeli u tome da te bar na trenutak vrate u prošlost. Ukoliko ste veliki fan antikviteta (ko i mi 😊) ili ti je povijest uvijek intrigantna, trebaš doći i posjetiti Koprivnicu u vrijeme održavanja ovog festivala (24-26.08.2018). A dok si već tu, nazovi nas i pogledaj našu novu kolekciju antikviteta 😊

Do sljedećeg posta,

Hvala Vam što s nama dijelite ljubav prema antikvitetima!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn