Ljepotica i zvijer i antikviteti: što imaju zajedničko?

Sigurno si bar jednom u životu pogledao animirani crtić Ljepotica i zvijer.

Meni je osobno to bila jedna od najljepših Disney-evih priča. Sa sestrom sam znala 3 puta za redom puštati video (da, da, dobro si pročitao-VHS 😊) i sjediti u dnevnom boravku na velikom, mekom trosjedu na federe (ah, kako je našim roditeljima bilo lako 😊).

I dan danas me ta priča o Ljepotici i zvijeri fascinira i vjerujem u nju, te da se ljudi mogu promijeniti i da ih jedino ljubav može promijeniti.

No dobro. Nećemo sada o tome. Iako je prije Božića sve jako romantično, nakićeno i inspirativno, danas ćemo o tome što ima ovaj crtić zajedničko sa antikvitetima.

Vjerojatno se netko bude sjetio. Meni to nije palo na pamet odmah. Sve dok nismo prije par godina u jednoj antikvarnici našli francuski sat koji me podsjetio na sat iz crtića i vratio me u djetinjstvo. A onda su uslijedili i ostali look-a-like satovi.

Da li to samo mene podsjeća ili je zaista sličnost velika?Ali to nije sve 😊

Svijećnjak koji je bio najbolji prijatelj satu je također u našem skladištu.

I dok nam je prije tjedan dana stigao novi Capodimonte porculanski komplet (vidi na poveznici), odmah nas je podsjetio na ostale prijatelje u animiranom filmu.

Eto, samo smo to htjeli podijeliti s tobom. U filmovima i knjigama kažu: “Svaka je sličnost slučajna“, a ja se nadam kako si to nismo umislili i da je sličnost očita 😊

Što mislite vi? 🙂

Do sljedećeg posta,
Hvala Vam što s nama dijelite ljubav prema antikvitetima!

Facebook
Twitter
LinkedIn